INFORMARE PRIVIND INTRETINEREA INSTALATIILOR DE INCALZIRE

10.18.2023
INFORMARE PRIVIND INTRETINEREA INSTALATIILOR DE INCALZIRE
FOTO:


Nr. 18796 / 13.10.2023.

 

N O T I F I C A R E

 

Având în vedere prevederile legale privind prevenirea incendiilor prin verificarea periodică și întreținerea corespunzătoare a instalațiilor de încălzire, dintre care amintim:

 

Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 163 din 28 februarie 2007,

  • ART. 85 lit.(3) Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii.
  • ART. 96 Înainte de începerea sezonului rece se iau următoarele măsuri de prevenire:

a) controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire existente la operatorii economici, instituţiile publice, locuinţele şi gospodăriile populaţiei, cum sunt surse de căldură, conducte, corpuri şi elemente de încălzire, sobe, coşuri şi canale de fum, şi înlăturarea defecţiunilor constatate, asigurându-se funcţionarea la parametrii normaţi,

 

            Primăria Comunei Baciu vine în sprijinul dumneavoastră în a vă îndeplini obligațiile legale, prin diseminarea de informații utile, campanii de informare preventivă și de control.

Astfel, vă comunicăm prin prezenta că pe raza Comunei Baciu activează în domeniul coșeritului REZMIVES VASILE PFA, având programate lucrări de verificare și întreținere a coșurilor de fum începând cu data de 20.10.2023.

Pentru oferte și programări cei interesați vor suna operatorul la numărul de contact:

REZMIVES VASILE PFA 0746961986

Menționăm că lucrările de verificare, întreținere și reparații ale coșurilor de fum se pot realiza și de către orice alt operator specializat, cu condiția de a fi și autorizat în acest scop.

 

Neexecutarea verificării, reparării și curățării periodice, cel puțin o dată pe an, a coșurilor pentru evacuarea fumului, precum și nerealizarea elementelor de izolare termică a acestora, constituie contravenție la normele de prevenire și stingere a incendiilor și se sancționează conform legii.

PRIMAR

ing. BALÁZS JÁNOS