2019.07.15 - COMUNICAT privind prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane prin mijloacele de transport

07.15.2019
2019.07.15 - COMUNICAT privind prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane prin mijloacele de transport
FOTO:


DIRECTIA SANITARA VETERINARA ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR CLUJ

COMUNICAT privind prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane prin mijloacele de transport

A vand in vedere varful de sezon al raspandirii virusului PPA, se impun urmatoarele masuri, conform prevederilor Hotararii CNSSU nr.3/01.08.2018: 
Agentilor economici -Prevenirea raspandirii virusului PPA prin mijloacele de transport: 
-  Toate mașinile agricole, combinele, tractoarele, vor fi dezinfectate de catre proprietar/utilizator la ieșirile din tarlalele. 
- Toate mașinile/ vehiculele hipo folosite la incarcarea furajelor sau legumelor vor fi dezinfectate la ieșirea de pe terenul agricol. 
-Toate mașinile/ vehiculele hipo folosite la exploatarea padurilor aflate in zonele incluse in Partea III a Deciziei 709/2014/UE, vor fi dezinfectate pentru a preveni raspandirea virusului,
- Dezinfectia mijloacelor de transport se va efectua de catre personal instruit, cu mjloace de dezinfectare portabile ( ex: vermorel, atomizoare. etc.).
Gestionari fonduri cinegetice/vanatori -Eliminarea sursei virale reprezentata de carcasele mistretilor morti: 
Se vor face demersuri catre gestionarii fondurilor cinegetice in vederea intensificarii cautarii și eliminarii carcaselor de mistreti morti. 
Mijloacele de transport folosite pentru mistretii vanati sau pentru mistretii gasiti morti vor fi dezinfectate pentru a preveni raspandirea virusului.